«Πολλή δουλειά, σοβαρή προπόνηση»

Γαλλικό «μοντέλο» για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αφού πλέον την καθοδήγηση των πρωταθλητών Ευρώπης, θα αναλάβει ο Ρομέν Πιτό! Με τις… ευλογίες του Ζοζέ Ανιγκό, οι Πειραιώτες βάζουν έναν άνθρωπο με εμπειρία τόσο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής στο Σαμπιονά και θέλουν να συνεχίσουν τις τεράστιες επιτυχίες, «χτίζοντας» πάνω στο επικό τρόπαιο του Youth League, που κατακτήθηκε πέρυσι.

Μιλώντας για τους προπονητές που τον ενέπνευσαν, ο Πιτό τόνιζε: «Είναι αλήθεια ότι στην καριέρα μου έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές! Ωστόσο, θυμάμαι μερικά που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου! Θα αναφέρω πρώτα τον Ντανιέλ Λεκλέρκ στην Λανς, για το υψηλό επίπεδο απαιτήσεών, που μου επέτρεψε να αποκτήσω γερές βάσεις κατά τη διάρκεια της προπονητικής μου περιόδου».

Συνέχισε ο Γάλλος προπονητής για το «κλειδί» της επιτυχίας: «Το ουσιαστικό στοιχείο είναι η έννοια της απόλαυσης! Η διασκέδαση στην προπόνηση, στους αγώνες είναι εξαιρετικά σημαντική! Τότε, δεν υπάρχει μυστικό! ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!»