Η δεύτερη καλύτερη πορεία των «ερυθρόλευκων» Νέων

Ο Ολυμπιακός Κ19 έφτασε για πρώτη φορά σε Final-4 Champions League Νέων. Ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που πέρασε τον «σκόπελο» των προημιτελικών, αφού έχει παίξει και πάλι στους «8», πριν από μια δεκαετία και... κάτι. Με την Μπάγερν Μονάχου, ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε το «παρών» σε αυτή τη φάση.

Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2012-13, όταν και πάλι ο Ολυμπιακός είχε κάνει μία αξιομνημόνευτη πορεία. Τότε οι Πειραιώτες του Μπέρντ Στόρκ (και με βοηθό τον Νίκο Τοπολιάτη) είχαν αγωνιστεί στο Next Gen Series, το οποίο αργότερα αντικαταστάθηκε από το UEFA Youth League. Στα προημιτελικά βρήκαν μπροστά τους το υψηλό εμπόδιο της Άστον Βίλα του Τζακ Γκρίλις.

Οι «χωριάτες» επικράτησαν με 1-0 στο «Villa Park» και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, κατακτώντας μάλιστα και πιο μετά την μεγάλη κούπα. Μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν από τους «ερυθρόλευκους» είναι αυτά των Λευτέρη Χουτεσιώτη, Μπάμπη Λυκογιάννη, Μανώλη Σιώπη, Πραξιτέλη Βούρου και Νίκο Βέργου.

Από πλευράς Άγγλων, ο 17χρονος -τότε- Τζακ Γκρίλις είχε αγωνιστεί ως βασικός.

Άστον Βίλα: Γουότκινς, Γουέμπ, Κινσέλα, Λίντεν, Ντoνασιάν, Λιούις, Μπάρτον, Κάρουθερς, Ρόμπινσον, Μπάρκ, Γκρίλις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Δ. Σιώπης (70' Βέργος), Βουτσιώτης (46' Παπασάββας), Ιωαννίδης, Γκίνο (70' Πασαλίδης), Λύρας (70' Παιδάκης)

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας